11.12.2012

Изпаднал съм в заблуда за безцветна Коледа

Весела Коледа и Щастлива Нова Година от всички в EVS Translations!
Весела Коледа и Щастлива Нова Година от всички в EVS Translations!

Имали ли сте някога проблем да предадете точното послание? Наскоро наш клиент сподели, че се е сблъскал със затруднения при превода на няколко прости пожелания за празниците. Най-големият му неуспех бил буквалният автоматичен превод, който по някакъв начин е превърнал “Мечтая си за бяла Коледа” (“I’m dreaming of a White Christmas”) в “Изпаднал съм в заблуда за безцветна Коледа”. Въпреки всички предимства на технологията за автоматични преводи, нюансите и топлотата на пожеланията могат да бъдат предадени единствено чрез традиционен превод.

Грижата, ангажираността и вниманието към детайла ни помогнаха да направим 2012 г. ключова за EVS Translations. Разрастването в Европа и САЩ бе осъществено чрез специализираните ни екипи, които разбират всекидневните нужди на бизнеса на клиентите и се уверяват, че посланията се предават в духа на всеки език и формат.

Това бе година на добре документирани социални и икономически предизвикателства. Разбирането как другите държави ги посрещат служи за информирана основа на нашите отговори, а ние се гордеем, че изграждаме мостове между глобални партньори, които извършват добронамерени, продуктивни и понякога вдъхновяващи действия.

Германия остава партньор номер 1 на Великобритания в търговията, като германската помощ за изпитващите затруднения държави-членки на ЕС служи за пример през 2012 г. Докато младежката безработица достига 40% в Португалия и 50% в Испания и Гърция, Германия помага на тези страни, предлагайки стажове на техните млади хора и споделяйки ползите от програмите за производствено обучение от световна класа.

Годината за Япония бе белязана от продължаващото възстановяване и реорганизация след природните бедствия от март 2011 г. В момента Япония преоформя структурата на своята енергетика, реформира енергийния сектор и работи за достигане на 25% дял на енергията от възобновяеми източници. Развитие бележат производството на вятърна енергия, слънчевите панели и биомасата.

През 2012 Китай продължава да бъде водеща държава не само по икономически растеж, но и учудващо в областта на равните възможности. Това лято, петдесет години след като лейтенант Джон Глен стана първият американец, летял в орбита около земята, лейтенант Лиу Янг става първата китайска жена в космоса. Мисията й като пилот на космическия кораб Shenzhou 9 е последната стъпка в плана на Китай за напълно работеща космическа станция до 2020 г. Декларирането на намеренията за космическа програма на национално ниво е придружено от явни стъпки в областта на равноправието на жените.

С който и да работим и където и да отидем, ние постоянно преоткриваме ролята на уменията за комуникация. В EVS вярваме, че подпомагаме нашите клиенти, партньори и приятели да общуват възможно най-ефективно, преодолявайки всички физически и културни граници. Всеки ден през изминалата година сме давали на нашите клиенти в правния, финансовия, енергиен и фармацевтичен сектор платформа, от която да говорят към света. Защо не разкажете своята история на нов език и не прегърнете културните и търговски възможности на новия пазар? Вижте какво може да Ви предложи светът отвъд границите, ограничавали предишните поколения.

Освен време за равносметка, Коледа е и моментът да благодарим на нашите приятели.

Да пожелаем Frohe Weihnachten на приятелите ни в Германия, които продължават да помагат на партньорите, които най-много се нуждаят от това.

Да поздравим с メリークリスマス приятелите ни в Япония, които продължават да се борят с бедствието във Фукушима и използват националната трагедия като път към лидерство в областта на екологията.

Да кажем 圣诞节快乐 на приятелите ни в Китай, които през 2012 г. достигнаха звездите и издигнаха равните възможности в орбита.

Merry Christmas и на приятелите ни във Великобритания, чиито професионализъм и талант разпращаше британските стоки и услуги във всички части на света през 2012 г. и чиято лоялност ни позволи да станем техни партньори в това начинание.

И не на последно място Честита Коледа на нашите приятели в България, които, въпреки трудностите, продължават да допринасят за развитието и стабилността на българската и европейската икономика.

Весела Коледа и Щастлива Нова Година от всички в EVS Translations!