28.11.2013

Да свържем хората екран след екран

превод за социални медии
Фирма за преводи EVS Translations предлага висококачествени комплексни услуги по превод за социални медии и локализация на уеб сайтове и софтуер

В началото (т.е. по времето на Friendster) социалните мрежи бяха провъзгласени за еднопосочен път към общество, белязано от изолация и лишено от смислени взаимоотношения. С течение на времето социалните мрежи не само се развиха, но и се преобразиха в нещо повече. Докато преди имаше само MySpace, сега разполагаме с Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Vine, LinkedIn, Instagram, Vimeo и други сайтове, които пренесоха социалната мрежа на ниво, което никой дотогава не си беше представял – място, където социалната мрежа не оставя потребителите изолирани, а на практика ги освобождава от изолацията. Що се отнася до тази статия, би било необичайно, ако значителен процент от хората, които я четат, не са попаднали на нея през социалната мрежа.

За отделните хора социалните медии се преобразиха в портал за универсален достъп до света около нас. Днес над 30% от населението на САЩ проверява поне част от новините през Facebook, използващите Twitter изпращат над 400 млн. съобщения на ден и наскоро реализираха първично публично предлагане за 28 млрд. щатски долара, а Pinterest има над 70 млн. потребители, които споделят живота си чрез образи.

Въпреки че преимуществата от използването на социални медии е достатъчно очевидно от индивидуална гледна точка, бизнесът все още се мъчи да приложи ефективно социалните медии за целите си. Естествено, анализирането на моделите в социалните медии в търсене на нови клиенти и стратегии за продажби може да предостави допълнителна информация относно клиентите и как те възприемат различни продукти и кампании. Но истинското предизвикателство в обхвата на социалните медии е да бъде използван по такъв начин, по който да помага на дадена компания да достигне не само по-голяма , но и по-подходяща публика по индивидуален начин за разлика от традиционната реклама в глобален план. Въпросът как да бъдат достигнати клиентите се превръща във въпрос как да бъде отправено бизнес послание на език, различен от английския, в опит да се адресират милиарди потребители на социалните медии, които едва сега се присъединяват към процеса. Помислете за момент върху следното:

Бразилия самостоятелно има 26 млн. потребители на Facebook, а останалата част от Латинска Америка добавя още над 100 млн.
Дори и без конкретни данни от Израел, Турция и Иран, от Близкия Изток се изпращат приблизително 11 млн. съобшения през Tweeter на ден. През следващите години се очаква този брой да се утрои.
VK.com, най-големият конкурент на Facebook в Русия, има над 200 млн. акаунта и над 40 млн. ежедневни потребители в Русия, Украйна и Великобритания.

На практика тези цифри означават значителен растеж на пазар, подходящ за всеки вид бизнес, който желае да се прицели в него.

Много компании назначават служители (или купуват услуги) в сферата на IT и маркетинга, които се занимават и със социални медии. Това обаче не означава непременно, че се включва и комуникация на чужди езици. За да бъде изградено стабилно присъствие на чужд език в кръговете на социалната мрежа, от съществено значение е дадена компания да включи услугите на фирма за преводи, която ще отговори на нуждите и изискванията на съответния сектор на дейност и която разполага с необходимите технологии и ресурси, за да го постигне в рамките на непрекъснато разрастващите се и невероятно разнообразни социални медии.

EVS Translations е идеалният партньор за Вас, като разполага с техническите умения и опит за реализиране на Вашия проект.
Ние предлагаме висококачествени комплексни услуги по превод за социални медии и локализация на уеб сайтове и софтуер.

Ако имате нужда от IT, web и софтуерни преводи, или необходимост от преводи на сайтове, всякаква техническа документация, спецификации, SEO оптимизация, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно проектите Ви в IT секторa, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.