07.08.2014

Устни преводачи с китайски – Китайски в златния списък FORTUNE 500

 устни преводачи с китайски
EVS Translations предоставя услугите на професионални устни преводачи с китайски и преводи за всички сектори на индустрията

Устни преводачи с китайски

Ако растящият икономически заряд на Китай бъде поставен под въпрос, всичко, което трябва да направите, е да хвърлите бърз поглед към наскоро публикувания списък на 500 богати компании FORTUNE 500. Понастоящем 100 от водещите 500 глобални компании са китайски. Списъкът включва също още 5 участника от съседен Тайван и 4 от Хонконг. Докато другите два ключови обекта в списъка – САЩ и Япония – стават свидетели на това как техният брой представители са се захванали стабилно съответно за 128-а и 57-а позиция, все повече китайски компании биват включени в групата на избраните всяка година.

Макар и самият брой компании от Китай в списъка наред със статистиката за дохода им да са доста впечатляващи, има още място за подобрение. За сравнение, компаниите от вътрешността на Китай отчитат средно 3.22 млрд. долара печалба. Тази сума не само е под средната печалба от 3.91 млрд. долара за включените в списъка Fortune 500, но е и около половината от реализираната печалба в размер на 6.24 млрд. долара, която генерират изброените в списъка американски компании.

Китай обаче ги настига със сигурност, като произвежда бързо разрастващи се компании. Следователно можем да очакваме увеличение на процента на печалбата на китайските компании, докато те опростяват операциите си и прилагат по-ефективни и иновативни работни процеси. Основната причина, поради която американските компании остават силна конкуренция, е възможността им да влагат иновативен подход и да управляват, или вътрешно, или външно, продукцията си в резултат на непрекъснато интензивно конкуриране.

През октомври 2014 г. се очаква да се проведе първият по рода си Китайски международен панаир за инвестиране и търговия за частния сектор с домакин Китайската международна търговска камара за частния сектор (CICCPS). В програмата е заложен специален фокус върху трансокеанските инвестиции, включително тези в Европа и България. Това би била една чудесна възможност средни и малки частни български предприятия да създадат нови бизнес контакти с китайски партньори и да продължат нишката на успешно сътрудничество между Китай и България в сферата на производството и технологиите, селското стопанство и търговията на едро и дребно.

Докато китайските компании се стараят да се избавят от остарялата практика на държавен монопол и регулации, те ще продължават да увеличават присъствието и влиянието си сред бизнес играчите на глобално ниво. Този процес несъмнено ще доведе до нарастване на китайското икономическо присъствие в Северна Америка и Европа, както и до увеличаване на броя съвместни дружества между бизнес партньори от Запада и Изтока. В случай на съвместна търговска дейност с партньори от Китай EVS Translations ще ви помогне да преодолеете езиковата бариера и да поддържате перфектна комуникация в процеса на търговски преговори. През последните 20 години EVS Translations предоставя услугите на професионални устни преводачи с китайски и преводи за всички сектори на индустрията и съдейства за постигане на гладка комуникация за целите както на договори за продажба, така и обсъждания на събрания на директорите и търговски изложения.

Ако имате нужда от първокласни услуги за устен и писмен превод от и на китайски език, свържете се с нашия офис в София. Разполагаме със специалисти както за различните китайски говори, така и за разнообразни теми за превод като европейски проекти, търговски взаимоотношения, бизнес презентации и посещения на производствени звена.