10.12.2014

Дума на деня – Кой стои зад думите – Люси Кикучи

След като представихме инициатора на Дума на деня – нашият главен изпълнителен директор Едуард Вик, сега ще ви срещнем с един от авторите – Люси Кикучи.

Казвам се Люси Кикучи и съм асистент по продажби и маркетинг в EVS Translations. За мен един от най-приятните и забавни ангажименти е да пиша за блога на EVS Translations и най-вече за рубриката „Дума на деня“. Моят принос е свързан с произхода на японските думи, навлезли в английския език.

Въпреки странната ми японска фамилия (в превод „Езеро с хризантеми“), аз не съм японка. Бях на 15 години, когато за пръв път посетих страната. Тогава в живота ми нахлу японската култура и ме завладя. В резултат на това живях в Япония 7 години първо като студентка, после като учителка по английски език, а накрая – като щатен преводач и преводачредактор. Омъжих се за японец, появиха се и две деца, които понасят неудобствата, причинени от моя неизтощим ентусиазъм към японския език.

Надявам се, че публикациите ми в блога са наситени с много информация, но едновременно с това носят личен почерк, благодарение на наблюденията, които съм имала по време на многобройните ми приключения в Япония. Абонирайте се за блога и се чувствайте поканени да напишете коментари с вашите собствени мисли и преживявания.