22.04.2014

Езикът на живота

медицинските преводи и преводи за медицински технологии
Възползвайте се от услугите на фирма за преводи с повече от 20 години опит в сферата на медицинските преводи и преводи за медицински технологии

Технологиите могат да изградят мостове, да улеснят комуникацията, да увеличат продуктивността и в най-полезното си и жизненоважно приложение да спасяват човешки живот. Отдавна са отминали дните, когато животът на пациента е зависел единствено от стабилните ръце на хирурга.

Днес, многопосочни направляващи системи помагат на хирурзите да извършват животоспасяващи операции, които са изглеждали невъзможни преди 20 години. По-голямата част от изследователската и развойната дейност в сферата на медицинските технологии се осъществява в Северна Америка, Япония, Корея и Европейския съюз. Израел от своя страна също е важен участник при разработването на диагностични инструменти и хирургически устройства, подпомагани от роботи. Докато традиционните представители на високоразвити в технологично отношение страни продължават да доминират на пазара, други развиващи се икономики като Китай, Бразилия, Саудитска Арабия и Мексико все повече навлизат в сферата на разработването на местно ниво на медицински технологии в опита си да се противопоставят на предизвикателствата на стремглаво разрастващата се система на здравеопазване и да развият печеливш бизнес. Секторът на медицински технологии, несъмнено, е един от най-доходоносните и процъфтяващи в глобален план. Тъй като новите участници в сектора все по-успешно съчетават неголеми производствени разходи с разработване на иновативни патенти, те успяват да си проправят път на носещия големи печалби пазар за износ на медицински изделия.

Малко са секторите, които се намират в такъв възход като този на медицинските технологии. Индустрията вече не е доминирана от шепа големи имена на производители, които правят всичко. Тя се движи към висока степен на специализиране. 95% от 25 000 европейски фирми за медицински технологии, например, са малки предприятия с брой служители по-малък от 50 души. Именно тези специализирани компании задвижват иновациите с впечатляваща бързина, която не би била възможна в сектор без разграничено специализиране. От приблизително 10 000 патента, подадени през 2012 г. в рамките на ЕС, 7% са в сферата на медицинските технологии.
В резултат на тази невероятна скорост на развиване, продуктовите цикли са средно между 18 и 24 месеца, което оставя на производителите съвсем малко време, за да представят новите си продукти на пазара.

При това положение, въвеждането на продуктите в употреба и маркетинговите кампании се провеждат под огромен натиск от страна на време и често необходимост от паралелни действия на няколко пазара. Отделянето на недостатъчно внимание на процеса на превод от своя страна може да се окаже катастрофално. Цялата подготовка по представяне на иновативен медицински уред на медицински и диагностични центрове в България не би имала почти никакъв ефект, ако не разполагате с информационни материали и инструкции за експлоатация на български език.

Затова, за да сте сигурни в успешното навлизане на родния пазар на предлагания от вашата фирма медицински продукт, разработен в чужбина, възползвайте се от услугите на фирма за преводи с повече от 20 години опит в сферата на медицинските преводи и преводи за медицински технологии , която разполага с екипи от професионални преводачи с над 20 работни езика. Оставете на нас да се погрижим за всичко необходимо за Вашия перфектен превод!
EVS Translations предоставя специализирани преводи на брошури, маркетингови материали, изследвания и сертификати в сферата на медицинските технологии и компютърната томография за корпоративни партньори в България и по света.

Медицински преводи, преводи за фармация, козметика, токсикологични изследвания, медицински спецификации, всякаква документация за медицинска апаратура, може да бъде преведена и редактирана, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес, относно проекти за медицински преводи на телефон: +359 (2) 980 56 68, или ни изпратете запитване на bg(at)evs-translations.com.