19.12.2013

Много повече от PSY

преводи на корейски език
Свидетели сме на увеличаващ се брой поръчки за преводи на корейски език в сферата на инвестициите

Попитайте повечето хора кой е най-важният ресурс за износ на Южна Корея през последните години и, до голяма степен иронично, те ще погледнат в интернет през своето мобилно устройство Samsung или LG и със сигурност ще ви отговорят PSY.
Макар и да е вярно, че музиката на поп звездата се превърна в заразително глобално явление, истинският отговор на въпроса кое кара Южна Корея да върви напред е иновацията. Като взе това предвид, скорошно изследване на ЕС нарече Южна Корея глобален лидер в иновациите.

Иновация 101
И така, какво означава да си иновативен в наше време? Авторите на изследването на ЕС са проучили избрани ключови показатели, които статистически действат като катализатори на икономическа иновация. Избирателната на статистиката варира от развитие на оценките за завършено висше образование до разходи за изследователска и развойна дейност. В допълнение към анализирането на фактори за капиталово финансиране и тенденции в образованието изследването също така разглежда общата бизнес среда на базата на субсидии, данъчни облекчения и прилагане на патентно право. Изследването стига до изводи като например това, че:

  • Южна Корея води във сектора на висшето образование с 0.4;
  • публичният сектор в Южна Корея инвестира повече в изследователска и развойна дейност от европейските си опоненти (0.3)
  • бизнес секторът в Южна Корея е много по-склонен (с 13 пункта повече) да инвестира в изследователска и развойна дейност от Европа;
  •  населението на Южна Корея е много по-ангажирано в индустриалните сектори, които движат иновацията – с 0,5 пункта повече в сравнение със средното за ЕС, що се отнася до износ на услуги с преобладаващ фактор знания

Макар и тези цифри да изглеждат малки и лишени от значение на пръв поглед, когато вземем предвид, че тези цифри представляват сбор от ключови икономически данни, тяхната стойност и преимущество за Южна Корея стават огромни

Да преведем цифрите
Но какво точно показва изследването от гледна точка на чуждестранния инвеститор, който се интересува от инвестиране в пазара на Южна Корея? Накратко Южна Корея е посветила голям човешки и финансов капитал на изследователска и развойна дейност и сега извлича ползите. В резултат на силните си инвестиции днес Южна Корея става все по-предпочитано място за миграция на глобални бизнес инициативи с цел създаване и развиване на иновативни технологии.
Но за да извлече най-голяма полза от корейската иновативност, един бизнес трябва да е склонен да се срещне с лицето на корейската иновативност според нейните условия и да разчита на съдействието на компетентни и опитни фирми за преводи.

Управителният директор на EVS Translations, Едуард Вик споделя: “Свидетели сме на увеличаващ се брой поръчки за преводи на корейски език в сферата на инвестициите от страна на международни инвеститори, които са поели на пътешествие в света на корейския бизнес – независимо дали в стил „Gangnam“, или не.”

Ако имате нужда от маркетингови преводи, или необходимост от преводи на прессъобщения, брошури, рекламни листовки, POS материали, PR материали, документи за маркетингови кампании, маркетингови изследвания, пазарни проучвания, презентации, заключителни доклади, електронен бюлетин, информационни материали, материали за разработване на маркетингов бюджет, корпоративна идентичност, директен маркетинг или легализация на фирмени документи, можем да Ви предложим специализиран превод и редакция, спрямо Вашите изисквания и използваната от Вас терминология.

Свържете се с EVS Translations Bulgaria още днес относно Вашите маркетингови проектите, на телефон: +359 (2) 980 52 54, или ни изпратете онлайн запитване на имейл: bg(at)evs-translations.com.