24.11.2020

Видео съдържанието като ненадминат помощник във всеки етап от работата с клиентите

Видео съдържанието като ненадминат помощник във всеки етап от работата с клиентите - EVS Translations
Видео съдържанието като ненадминат помощник във всеки етап от работата с клиентите – EVS Translations

Видеото е идеалното средство в помощ на клиентите по време на процеса на вземане на решения и ценен инструмент за укрепване на взаимоотношенията с клиентите и подобряване на процесите за продажби и процента на реализация. Годишният доклад на Wyzowl* Video Marketing Statistics 2020:
The State of Video Marketing („Състоянието на видео маркетинга през 2020 г.“)
подчертава нарастващата нужда маркетинговите специалисти да интегрират видео във всеки етап от работата с клиенти със следните ключови констатации: 92% от търговците, които използват видео съдържание, го смятат за важна част от своята маркетингова стратегия, като 95% заявяват, че видеото е спомогнало за по-доброто разбиране от страна на потребителите на техния продукт или услуга, а огромна част от тях – 89% от маркетинговите специалисти, работещи с видео, съобщават, че то им дава положителна възвръщаемост на инвестициите (80% отчитат, че наблюдават директно увеличение на продажбите в резултат на видео маркетинга). По отношение на различните видове маркетингово видео съдържание, видеоклиповете с разяснение оглавяват статистиката на най-често създавано видео съдържание (72%), следвани от презентации (49%), видеоклипове с рецензии за продукти (42%) и видео с цел продажби (42%). От гледна точка на клиентите, 86% споделят, че биха искали да видят повече видео съдържание от фирмите през 2020 г.

Клиентите наистина искат още видео.
Използва ли вашата фирма правилния тип видео съдържание като част от ключовите моменти от процеса на работа с клиентите?

Различните видове видео съдържание носят повече ползи в определени етапи от процеса на продажбите.

Етапът на информиране: Точният момент да повишите доверието към вашата марка чрез информационни материали и истории в социалните мрежи, които отговарят на въпроси и предлагат решения.

Етапът на обмисляне: Следващата цел на вашите усилия във видео маркетинга е да ангажирате потенциалните клиенти и да ги насочите към предприемане на конкретни действия. Продуктовите видеоклипове, обученията, въпросите и отговорите и уеб семинарите могат да бъдат особено полезни.

Етапът на реализация: Историите за успех и казусите с настоящи клиенти могат да се превърнат в идеалното видео съдържание, което да превърне потенциалните клиенти в реални. Друг тип видео съдържание, което служи добре като последен ключов момент от етапа на покупка, са видеоклиповете за нови клиенти.

Етапът на лоялност: Видеоклиповете, създадени специално с мисъл за клиентите, трябва да бъдат основата на вашата маркетингова стратегия за изграждане на лоялност. Поддържайте отношения с клиентите чрез специални оферти, актуализации и стимулиращи имейл кампании, за да увеличите лоялността и да изградите общност от поддръжници. Новите ви последователи могат да бъдат бъдещите посланици на марката ви!

Често видео съдържанието се разглежда като инструмент за повишаване на осведомеността за марката и продукта в самия връх на маркетинговия процес, но то може да бъде мощен инструмент по време на всеки етап от работата с клиенти. Луси, нашият маркетингов мениджър в САЩ и Великобритания, споделя собствения си опит за това как добре изпълнена видео стратегия я е убедили да вземе решение за покупка:

Съвсем наскоро си купих кола. Направих тест драйв на три различни модела и не можех да реша! Наистина изпитах съжаление към продавача, когато напуснах шоурума с думите „Знаете ли, ще ви се обадя утре…“, знаейки, че вероятно ще продължа да търся на друго място. На следващия ден имах имейл от него с двуминутно видео, заснето на мобилния му телефон. Той беше заснел коментарите си за характеристиките на автомобилите, докато се разхождаше и ги оглеждаше отвътре. Наистина бях впечатлена от начина, по който той веднага се опита да ме въвлече отново в разговор чрез видеото, показвайки ми всички неща, които бях харесала в автомобилите.

Предоставяме видео съдържание, което е готово за използване

Последвайте Луси и екипа на EVS Translations в LinkedIn (EVS Translations работи с широк спектър от фирми, включително корпоративни маркетингови отдели и агенции за продуциране на мултимедия, като предоставя видео съдържание, което включва субтитри, озвучаване и екранен текст на голям брой езици. Предоставяме локализирани видеоклипове, които са готови за използване. За да научите повече за това как да спечелите доверието на клиентите за марката си и да привлечете нови клиенти чрез автентични и подходящи за конкретната култура видеоразкази, се свържете с нашите експерти по локализация на видео съдържанието сега, ако вашият маркетингов отдел планира да разпространява видео съдържание на глобалния пазар. Докладът на Wyzowl установява, че 75% от потребителите не са закупили даден продукт, защото озвучаването ги дразни, като е доста вероятно някои от останалите 25% да са клиенти на EVS Translations!

*Wyzowl е фирма за видеопродукция, базирана в Обединеното кралство. В проучването на тази фирма от декември 2019 г. са участвали 656 отделни респонденти. Извадката е включвала както специалисти в сферата на маркетинга, така и онлайн потребители.